Pharmaceutická inkvizice jednadvacátého století

27.05.2021 21:11

Současné dění mi velmi nápadně připomíná temné časy tzv. Svaté inkvizice. Nelze si tedy nevšimnout některých nápadných podobností, ne-li přímo shod.

Posuďte si sami:

Jak je možné, že se této hrůzné činnosti, ať už v podání smutně proslulé instituce v lůně katolické církve, či aktuálně pharmalobby, tak dařilo a stále daří?

 

Vysvětlení je velmi jednoduché, pokud si už konečně uvědomíme, že ŘKC není organizací dobra, ale že je to organizace, existující na základě podvodu a vydírání a která prosperuje hlavně díky strachu.  

Je tedy potřeba vnímat, že ani dnešní pharmaceutické korporace nejsou instituce nějakého obecného dobra, a že také fungují na základě podvodů a šíření strachu.

 

Podvod je jasný - jsou to tvrzení o pekle, posmrtném životě, hříších a jejich odpouštění a mnoho a mnoho dalších věcí. Vydírání je také jasné, jsou to výhrůžky věřícím, jak budou tvrdě potrestáni, pokud nebudou činit přesně to, jak jim církev diktuje. Jsou to vesměs výhrůžky peklem a očistcem, tím, co nejde nijak objektivně dokázat. A toho dovede církev obratně využít ve svůj prospěch.

A co tedy dnešní pharmacie? – Potřebuje pro svoji existenci zdravou populaci? - Právě naopak.

 

Jaké jsou tedy principy?

Principy činnosti ŘKC i dnešní pharmacie jsou velmi podobné činnosti mafiánské organizace. Hlavní rozdíl v principech těchto organizací (této mafie a katolické církve) je ten, že církev používá hrozeb, které se nedají dokázat a stanou se prý vydíraným osobám až po smrti, kdežto mafie hrozí daleko konkrétnějším způsobem a sama pak bezprostředně ty tresty realizuje (například zničení obchodu, zmrzačení vydíraného a pod.) V čem se ale neliší, je to, že na ochranu vydíraného nemusí ani hnout prstem, protože mafie sama to ohrožení dělá.

 

Inkvizičnímu řádění církve odzvonilo až osvícenství, čili reálný úpadek moci církve. Stačilo pouhé podezření a dotyčná to měla spočítané. Dnes stačí odmítnout očkování.

 

Střízlivé odhady hovoří o zhruba 100 tisících obětech honu na čarodějnice. Kolik obětí pharmamafie bude třeba k našemu osvícení?