Střet civilizací

23.09.2019 18:43

Otázka k uvážení: Je střet civilizací nevyhnutelný nebo se nás někdo snaží přesvědčit, že neexistuje jiná možnost?

Pozor na falešné světlonoše !

 

 

( Petr Hampl: V letech 2014-16 působil na Filosofické fakultě UK jako výzkumný pracovník zaměřený na alternativní formy lidského kapitálu. Je také externím spolupracovníkem Institutu Václava Klause.

V roce 2017 inicioval založení České společnosti pro civilizační studia, kde působí jako tajemník. Tato společnost, v níž působí mimo jiné spisovatel Benjamin Kuras, sociolog Jan Keller a novinář Petr Žantovský pěstuje a rozvíjí myšlenky amerického politologa Samuela Huntingtona.

 

Neokonzervativec Samuel Huntington v roce 2001 vydal knihu Střet civilizací a média spustila potřebnou předehru k 11. září.

 

Samuel P. Huntington byl členem CFR a pravidelně publikoval v časopise „Foreign Affairs“, kde vlastně původní esej na toto téma vyšla (1993). Henry A. Kissinger, další prominentní člen CFR, ji označil za „jednu z nejdůležitějších knih od konce studené války“ a není divu – stěží se můžeme ubránit dojmu, že byla napsaná na objednávku, nebo alespoň politicky zneužita neokonaervativci pro pozdější protiteroristické tažení. Není bez zajímavosti, že předmluvu k českému vydání napsal návštěvník Bilderbergu Michael Žantovský a že Huntington se hned v první kapitole odvolává na některé myšlenky Václava Havla.)

zdroj: Wikipedie, freeglobe.cz

 

 

VIDEO: Český sociológ Petr Hampl o zrážke civilizácií

zemavek.sk/video-cesky-sociolog-petr-hampl-o-zrazke-civilizacii/