AIESEC A JEHO ZRŮDNÝ PROJEKT ANEB MANIPULACE S TĚMI NEJMENŠÍMI

23.09.2017 09:13
Reakce naštvané matky č.9
 
Autor: Markéta Schrenková
Edice: Marek Šavrda
 
 V srpnu 2017 jsem dostala k poslechu rozhovor p. Marka Šavrdy předsedy MO národní demokracie a moderátora Vítka Jiráska na rádiu Tapin. Ten kdo p. Šavrdu zná, ví, že se delší dobu zajímá o nekalé praktiky neziskovky AIESEC a jejího nechutného projektu EDISON. V tomto rozhovoru přibližuje jak AIESEC oslovuje VŠ, ZŠ ale také MŠ a nabízí jim multikulturní osvětový program. Edison je zaměřen na budování vztahů mezi jinými etniky, jenže…mezi ta etnika v poslední době patří hlavně muslimové. Díky tomuto programu přijede muslim na týden do ČR, je ubytován a nemusím podotýkat, že cokoliv co se týká EDISONa si hradí škola potažmo školství samo a nikoliv AIESEC. Ony vlastně všechny neziskovky jsou vlastně ziskovky, ale o tomhle není daný rozhovor. Výuka je několik hodin kdy vyučující muslim cíleně dětem lže a nepodává pravdivé údaje o své víře. Podotýkám, že nepapouškuji tento rozhovor, mám už sama napsaný článek o projektu jsme lidé jedné země.
 
 
EDISON je takové nenápadně nápadné tlučení šroubů dětem do hlavy. Vzhledem k tomu že jsou zařazeny i MŠ je to nebezpečné. Sám sebe prezentuje jako cituji: Šíření objektivních informací o islámu a podpora výchovně vzdělávací činnosti v oblasti islámského hitu, kultury, dějin, práva, filosofie a etiky. Kdykoliv píšu článek ptám se proč…proboha proč tu máme takovou bandu českých tupců za které se stydím? Proč tu chtějí islám, teroristy, neúctu k ženám, burky, džihád? Jsou to vůbec ještě češi? Co za tím stojí? Hloupost? Peníze? Touha po moci? Nenávist ke svému bližnímu? My češi jsme světově prezentováni jako rasisti, ale je to pravda? Nejsme spíš vlastenci kteří chtějí chránit své rodiny a hodnoty ve kterých jsme byli vychováváni? Myslíte si že dětem ve školách podávají informace o kamenování, týrání žen, řezání hlav nebo oddělování končetin? A chceme aby se tohle dozvěděli 5leté děti ve školkách? Na obojí nejspíš odpovíte NE, tak tedy proč to nebojkotujeme? Proč  je tento projekt zaměřen na děti? Proto, že jsou ovlivnitelné a manipulovatelné na rozdíl od nás dospělých. Nemluvě o zdravotním stavu vyučujícího muslima, nikde není dohledatelné potvrzení o zdravotním stavu muslima, jeho aktivním zapojení, sexuální orientaci nebo cokoliv jiného.
 
p. Jirásek konstatuje že AIESEC dostal povolení od MŠMT. Povolení k aktivitám dostal od ministerstva vnitra se souhlasem ministerstva zahraničí již v roce 1994. MŠMT udělilo projektu EDISON záštitu 15.1.2013. No pokud vím tak minulá ministryně Kateřina Valachová popřela že by cokoliv MŠMT mělo společné s AIESECem…i když, podotkla že za její vlády to povolení nebylo uděleno. Ovšem ani nebylo zrušeno a tak AIESEC řádí dál.
Ve třetí minutě pro mě přišlo obrovské překvapení … V 70 letech minulého století v Bratislavě se v AIESECU angažoval i minulý ministr financí Andrej Babiš jako ředitel. Sám se s tím netají ve svém životopise. Ráda bych připomněla že v současně době je A. Babiš proti migrantům.  A nefiguruje v této ziskovce jen on.
 
 V roce 1992 AIESEC podal žádost o povolení k rozšíření aktivit i do ČR. V roce 1994 povolení dostali. AIESEC se prezentuje jako studentská organizace.
Jak p. Šavrda říká, tak získat informace o projektu EDISON je skoro nemožné, on sám sbíral informace skoro rok.  Povolení aktivit Aiesecu  je uloženo u soudu, záštita projektu je na vládě u MŠMT. Nakonec se přeci jen zadařilo, a mohl vzniknout tento rozhovor. A jak trefně poznamenal, na co tady máme neziskovky podporující uprchlíky když je tady podle současné vlády nemáme?
 
NO, věřme čemu chceme. Každopádně všechny informace jsou dohledatelné jak jsem se sama přesvědčila a pro ty kteří nemají čas je hledat, zveřejňuji ve svých článcích odkazy.
 
Přemýšlejme, naše děti jsou naše budoucnost
 
 
Rozhovor:
 
 
Rozhovor O. Havlové s K. Valachovou v poslanecké sněmovně:
 
 
Životopis A. Babiše
 
 
Oficiální stránky AIESECU:
 
 
 
 
 
starší:
 
PROJEKT EDISON a PROJEKT ERASMUS
 
 
Můj zmíněný článek:
 
REAKCE NAŠTVANÉ MATKY Č.1
 
 
Další:
 
REAKCE NAŠTVANÉ MATKY Č.2
 
REAKCE NAŠTVANÉ MATKY Č.3
 
 
REAKCE NAŠTVANÉ MATKY Č.4
 
 
REAKCE NAŠTVANÉ MATKY Č.5
 
 
REAKCE NAŠTVANÉ MATKY Č.6
 
 
REAKCE NAŠTVANÉ MATKY Č.7
 
 
Reakce naštvané matky č.8