1488 Pogromy na čarodejnice na Slovensku

03.04.2019 15:35

Moderná slovenská politická satira na súčasný extrémistický krajne ultraľavičiarsky neomarxistický režim ultraliberálnych fašistov

 

Po e-mailové diskusi s jistým nezávislým slovenským novinářem o události, když na Slovensku předseda jisté parlamentní politické strany ve jménu své politické strany daroval několika chudým rodinám nějaké peníze, na což spustil se proti němu a jeho parlamentní politické straně Lidové Straně Naše Slovensko LSNS nenávistný mediální lynč že suma, kterou byly tyto chudobné rodiny obdarovány byla údajné prý jakási suma "fašistická" a "nacistická".

 

Šlo totiž o to, že suma vyčleněná na toto darování byla předem pevně dána s tím, že poté co se ustálí počet chudých rodin, jejichž celkový počet nebyl předem znám,  bude jim rovným dílem přerozdělena suma dotyčné vyčleněné finanční částky, se jednoduše dotyčná pevně předem daná celková suma vydělila počtem dotyčně následně vybraných těchto rodin, plus výsledná suma se pak zaokrouhlila na celá eura, aby těmto rodinám lidsky zcela ponižujícím způsobem se nemuseli platit i jednotlivé haléře, respektive centy, co by tyto rodiny plným právem mohli pociťovat jako cosi osobně ponižující (tj. tak jako v ČR jedna koruna se tradičně skládala ze sta haléřů, tak i jedno Euro se skládá ze sta centů).

 

A jak to již tak obvykle bývá, při takovémto dělení předem dané sumy počtem dodatečně vyhodnoceného počtu potřebných chudých rodin, jen velice zřídkakdy se stane, že výsledné číslo je číslem hezky kulatým. A tak i tentokrát po vydělení dané celkové sumy počtem obdarovávaných rodin a následném zaokrouhlení na celá Eura jim vyšlo dosti kostrbaté číslo 1488 Euro.

 

A co je to úplně nejhorší, tak úplně neočekávaně - doslova jako blesk z jasného nebe - dodatečně vládnoucí režim na Slovensku označil toto výsledné číslo 1488 Euro za číslo jakési údajně prý "fašistické" a "nacistické", a nejenže ho takto označil, ale ba co víc, v rozporu s fundamentální římskoprávní zásadou trestního práva "Nullum crimen sine lege" (tj. "Žádný zločin bez zákona) zahájil vládnoucí režim proti režimu nepohodlnému politikovi zcela svévolně a protiprávně trestní stíhání i navzdory tomu, že absolutně vůbec žádný právní předpis ve Slovenské republice a ani v Evropské unii nikde nestanoví, že by snad uzavření darovací smlouvy ve výši 1488 Euro bylo zakázáno, natožpak že by to bylo trestným činem.

 

Já osobně zcela sebekriticky jsem dotyčnému slovenskému novináři přiznal, že já osobně jsem sice ve svém životě už za ta desetiletí mého života napsal všelicos, co tematicky náleží do nejrůznějších literárních žánrů, přičemž tematika "humor a satira" přece jen zrovna nepatří mezi mé právě nejsilnější stránky, přesto však ale jsem mu slíbil, že mu v této souvislosti s pseudokausou "1488" napíši ve slovenštině povídku na téma "Keďže 1488, tak som ja osobne trojnásobný fašista a nacista?", která tematicky z hlediska svého literárního žánru bude náležet do kategorie "súčasná slovenská aktuálna politická satira".

 

A to, co jsem v podstatě ještě před slovenskými prezidentskými volbami dotyčnému slovenskému novináři slíbil, jsem také i splnil. A upřímně řečeno předpokládal jsem, že si to pouze dotyčný můj slovenský kamarád přečte, případně se tomu i zasměje - nuž a tím to vše skončí.

 

K mému velikému údivu to však ale tak neskončilo!

 

Nadšeně mi odepsal, že se ta satirická povídka velice líbila nejen jemu osobně, ale i jeho šéfovi a dalším spolupracovníkům a zda-li bych souhlasil s tím, že by tato moje satirická povídka původně mnou napsaná jen tak bez jakéhokoliv většího očekávání nakonec byla publikována, a to nikoliv někde na Internetu, ale přímo tiskem v jistém papírovém tištěném periodicky vycházejícím slovenském měsíčníku!

 

Tak to je tedy gól! Je tohle vůbec možné?

 

Já tedy nevím. Doufám, že si ten Slovák nedělá ze mně legraci. Ostatně vždyť ani nenapsal že je to "tutový", napsal pouze jen, že šéfredaktor pouze jen vážně uvažuje nad tím, že by to otiskl ve svém měsíčníku, což ještě nemusí možná vůbec nic znamenat.

 

Každopádně ale ať již je to jakkoliv, rozhodl jsem se přeposlat tuto satirickou povídku i Vám s tím, že budu velice potěšen, když mi upřímně napíšete svůj názor na to, co si o ní myslíte. Napsal jsem ji ovšemže po slovensky, to však by Vám snad nemělo činit žádné potíže při čtení.

 

A zde je již ta zmiňovaná satirická povídka:

 

Ja osobne som sa síce narodil na Slovensku v Bratislave, teraz však už ale žijem v Českej republike. Isteže je pravda, že v Českej republike taktiež vládnu neomarxisti, ale v porovnaním s tým totálne extrémistickým krajne ultraľavičiarskym neomarxistickým režimom ultraliberálnych fašistov typu Lucie Žitňanskej, ktorý momentálne vládne na Slovensku, ktorý je predsa tisíc krát horším, brutálnejším a tyranskejším režimom, ako je ten režim v Českej republike je súčasný český neomarxistický režim "úpná selanka".

 

Pre upresnenie uvediem, že ja osobne v tej Českej republike žijem v malej dedine nachádzajúcej sa necelých desať kilometrov od okresného mesta Uherské Hradiště, kam zhruba raz týždenne prichádzam pre potrebu svojej rodiny urobiť si veľký nákup do supermarketu Albert v Uherskom Hradišti.

 

Zhruba polovina toho môjho nákupu je urobená na základe písomného zoznamu toho čo mám nakúpiť, zatiaľ čo tá druhá polovina môjho nákupu je urobená na základe môjho vlastného rozhodnutia učineného tam na mieste na základe toho čo momentálne tam predávajú, tj. takzvané "nakupovanie očami", tj. keď uvidím niečo vhodného, tak aj keď som to nemal na zozname tak to kúpim, pretože ani nie je možné úplne všetko dopredu naplánovať do najmenších detailov, ale treba vychádzať aj z konkrétnej ponuky tovarov  supermarketom Albert v Uherskom Hradišti, ktorá je celkovo predsa len po každý raz trochu odlišná, niečo majú, niečo nemajú a často sa u nich objaví aj niečo úplne nového čo predtým ešte nikdy nepredávali, alebo čo už dlho nemali a podobne.

 

Preto aj celková cena, ktorú nakoniec zaplatím za ten nákup je každý týždeň úplne iná, v každom prípade však ale na základe mojich predošlých skúseností už aspoň približne viem, že po každý raz cena môjho každotýždenného nákupu osciluje niekde približne tak plus mínus niečo okolo sumy tisícpäťsto českých korún.

 

Nikdy síce neviem dopredu koľko ma môj nákup presne bude stáť, a ani vtedy nie, keď už stojím v rade s vrchovato naplneným nákupným vozíkom pred pokladňou, a iba až potom keď to pani sediaca u pokladne všetko dohromady spočíta a povie mi koľko mám zaplatiť, tak až potom viem za koľko korún presne som to vlastne tentoraz nakúpil. Isteže na základe mojich predošlých skúseností síce už tuším že to bude oscilovať plus mínus dve stokoruny niečo okolo sumy tisícpäťsto korún, ale úplne presne koľko to bude tentoraz - kým to pokladníčka všetko presne dohromady nespočíta - to teda neviem.

 

Teraz však ale pozor!!! Teraz napíšem to úplne najdôležitejšie!!!

 

Za tie roky čo každotýždenne v Alberte v Uherskom Hradišti nakupujem, už tri razy sa mi stalo, že  potom, čo pokladníčka spočítala celkovú cenu môjho nákupu, tak mi cenu toto môjho nákupu vyčíslila na sumu - a teraz sa podržte - na sumu, ktorá činila presne 1488 českých korún!!!

 

Takto teda asi pred štyrmi rokmi po prvý raz som sa ja stal “fašistom“ a “nacistom“, a ani som o tom vtedy ešte nevedel, že som sa ja svojim nákupom stal “fašista“ a “nacista“, pretože v tej dobe mi ešte nebolo známe, že so sumou 1488 korún je nejaký problém, že suma “1488“ je suma údajne vraj “fašistická“ a “nacistická“.

 

Keď som sa stal po druhý raz “fašistom“ a “nacistom“, tak to už som o tom vedel, pretože v tej dobe už bol známy hon na čarodejnice na Slovensku v súvislosti s pseudokauzou, keď predseda Ľudovej Strany Naše Slovensko ĽSNS Marián Kotleba tam daroval nejakým chudobným rodinám dar v sume 1488 EURO, čo také niečo ako darovať nejakým chudobným rodinám nejaké peniaze, tak toto teda je asi už samo o sebe je prejavom toho najväčšieho možného “fašizmu“ a “nacizmu“ aký len môže byť, a to bez ohľadu na to, aká konkrétna výška sumy im bola darovaná.

 

A tak keď sa mne osobne presne toto isté prihodilo, keď som sa stal “fašistom“ a “nacistom“ po druhý raz, tak som sa ja vtedy strašne vydesil, keď mi pokladníčka oznámila, že celkovú sumu môjho nákupu vyčíslila na sumu 1488 českých korún. V tom okamihu som sa ja rýchlo obzrel okolo seba či náhodou niekde na blízku nie je otvorené nejaké okno, ku ktorému by som sa prípadne okamžite rozbehol a následne vyskočit von z toho okna s tým, že ak si při dopade na zem nepolámem nohy, tak sa pokúsim utiecť preč, a to dokonca už aj oželiem to, že tam nielenže nechám vozík s mojim celotýždňovým nákupom, takže sa ten ďalší týždeň budeme u nás doma celá rodina všetci asi postiť o hlade, ale dokonca tam oželiem aj moju v obchode takto zanechanú pánsku "diplomatku" v ktorej som mal aj peňaženku so sumou asi tak zhruba plus mínus nejakých troch až piatich tisíc českých korún v hotovosti.

 

A ešte viac som sa vydesil, keď poklaníčka po oznámení, že mám zaplatiť 1488 českých korún, tak následne na pokladnici zmačkla nejaké tlačítko, ktoré nakoniec zaplať Pán Boh iba len otvorilo dolný šuplík na mince, tak som si veľmi uľahčene vydýchol, keďže som sa zľakol či azda týmto tlačítkom nechce zapnúť nejaký poplašný alarm, že nedaj Bože či po zmačknutí tohto tlačítka nezačnú zbesile zavýjať nejaké poplašné sirény, v dôsledku čoho na mňa ako na "veľmi nebezpečného fašistu a nacistu" nenabehnú nejakí policajní kukláči oblečení v čiernych maskáčoch so samopalmi  za asistencie a velenia príslušníkov českej tajnej služby v civile, a teda či po vzore slovenského Gestapa NAKA či mňa tam na mieste okamžite nespútajú reťazmi a neodvlečú do nejakého ťažkého žalára ako “veľmi nebezpečného ťažkého zločinca“ alebo dokonca hneď tam na mieste v tom superkamarkete či mňa okamžite svojimi samopalmi nerozstrieľajú na franforce.

 

Zaplať Pán Boh sa však ale nič takéhoto nestalo. Zaplať Pán Boh v Českej republike to predsa len ešte stále nie je až tak desivo strašné ako na dnešnom Slovensku, v Českej republike ešte doposiaľ takéto zbesilé hysterické ultraľavičiarske pogromy a inkvizičné hony na čarodejnice zo strany krajne ultraľavičiarskych neomarxistických ultraliberálnych fašistov sa ešte stále doposiaľ nekonajú, v dôsledku čoho obyčajní ľudia žijúci v Českej republike predsa len nemusia žiť v permanentnom desivom strachu, že sa stanú či už oni samotní, ich deti, ich rodičia alebo vôbec ich rodina obeťou nejakého takéhoto úplne iracionálneho inkvizičného pogromu zo strany vládnuceho extrémistického krajne ultraľavičiarskeho neomarxistického režimu psychopatických ultraliberálnych fašistov ako je tomu na dnešnom Slovensku.

 

A to je taktiež jeden z dôvodov prečo ja už nežijem na Slovensku ale v Českej republike, kde ten český neomarxistický režim síce taktiež nie je režimom nijak ideálnym, avšak ale predsa len my obyčajní ľudia môžeme v Českej republike oveľa slobodnejšie dýchať ako na Slovensku, nemusím sa ani ja a ani moja rodina až tak veľmi permanentne báť, že by v rámci nejakého skutočne extrémistického ultraľavičiarsky neomarxistického iracionálneho inkvizičného honu na čarodejnice na mňa nabehlo nejaké české krajne ultraľavičiarske Gestapo ultraliberálnych fašistov po vzore slovenskej "NAKA".

 

JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola