V Rusku i Evropě probíhají přípravy k vytvoření Společenství slovanských zemí

27.05.2017 21:48
Ruské a evropské společenské hnutí navrhují vytvořit Společenství slovanských zemí – mezinárodní organizaci, která by měla pomoci překonat rozkol ve slovanském světě rozpoutaný opozicí Ruska a Západu. Sdružení by mělo konsolidovat činnost jednotlivých národních vlád v politice a ekonomii a také v humanitární sféře. Tato myšlenka bude diskutována na Všeslovanském sjezdu, který začíná 26. května v Moskvě. RT o tom informoval člen organizačního výboru akce Sergej Komkov. Vysvětlil, že účastníci sjezdu mají v úmyslu přijmout příslušné usnesení a předat je vládám slovanských zemí. Iniciativu už podpořila Státní duma.
 
 
„Jedná se o Společenství slovanských zemí. Je to mezinárodní organizace, která bude pomáhat při vytvoření jednotné politiky v humanitární oblasti, v oblastech ekonomiky a politiky a také ve sféře zachování míru a jednoty ve slovanském prostoru. Její iniciativy budou mít vliv na činnost vedení slovanských zemí,“ vysvětlil Komkov.
 
Více zde:
 
 
 
Záznam zahájení Všeslovanského sjezdu v Moskvě 
 
Organizátoři Všeslovanského sjezdu zajistili přímý přenos a záznam ze zahájení sjezdu v hlavním sále Ruské státní knihovny. Se svými projevy v ruském jazyce vystoupili vedoucí osoby delegací všech slovanských národů. Kdo nerozumí, není Slovan  :-) Hlavní a nejdůležitější poznatek: Situaci v dnešním světě a v našich národech vidíme všichni stejně. Máme stejné problémy se západem i sami se sebou. A jen společně si s tím poradíme.