Institut 2080

22.06.2017 13:44
Toto je zpráva pro první stránky všech českých a evropských novin, ale toho se v době manipulace a zamlčování podstatného asi nedočkáme. Hate speech je výmysl neomarxistické levice a v legislativě právního a demokratického státu nemá co dělat. Veřejná kritika je základem svobodné společnosti. Pokud někdo vybízí k násilí, má být postihován podle platných zákonů. 
 
 
„Zákon, který diskriminuje něčí názor, je nehoráznou formou diskriminace, která je neústavní. Zákon, který může být namířen proti projevu, který je shledán urážlivý vůči některé části veřejnosti, může být obrácen proti menšině a nesouhlasným projevům ke škodě všech. ... Rozhodnutí Nejvyššího soudu je zlomové, protože domněnka, že tzv. nenávistný projev představuje diskriminaci, vedl v minulosti k zamítnutí projevů některých řečníků na univerzitách."
 
 
Americký Nejvyšší soud potvrdil, že tzv. nenávistné projevy jsou chráněné Ústavou
 
Ve Spojených státech se několik let pracovalo s tzv. termínem nenávistného projevu (hate speech). Ten vytvářel zdání, že pilíř americké svobody, tedy svoboda projevu, může mít nějaká omezení, a tzv. nenávistné projevy nebudou Ústavou chráněny. V Americe je to Nejvyšší soud, který tyto otázky řeší a v zásadních kauzách Ústavu interpretuje. 
 
 
 
A Nejvyšší soud nyní rozhodl, že Ústava Spojených států chrání každý projev, včetně toho, který je tzv. nenávistný.
 
více: