Cenzura jak za Ortela

29.11.2017 11:49
Sále více uživatelů kyberprostoru má již nějakou zkušennost s cenzurou v podobě mazání příspěvkůči či blokace účtu.
Patrně šířili údajnou nenávist nebo užili slovíček, jež nejsou slučitelné s kodexem diskutéra.
Ačkoli je v Ústavě ČR jasně uvedené, že cenzura je nepřípustná, stále se nám někdo snaží zavřít hubu a ještě se ohání svobodou slova.
 
 
Píši tento příspěvek právě ve chvíli, kdy bylo zabráněno velkému skandálu, obratným krokem odebraným Zlatým slavíkem pro rok 2017 panu Tomáši Ortelovi.
Musím tedy změnit trochu názor a své konstatování o cenzuře jak za bolšána nahradit aktuálním rčením, že máme cenzuru jak za Ortela. - Co s tím uděláme lidičky?
 
Každé totalitě předcházel útok na svobodu slova. Poučme se.?
 
 
Letos už čtvrtá měsíční blokace, naprosto za nic. 
 
Dobrý den všem, 
i když už 28 let od listopadového protistátního převratu 
už to tady o ničem dobrém, v tomhle fašistickém Havloidním protektorátě, 
vůbec není. 
 
Letos mě postihla už čtvrtá měsíční blokace, naprosto za nic. 
Jako bych to nebyl já, kdo si sobě jóóó sakra draze platí NETové připojení, 
ale namísto toho, vyhazoval svoje těžce nabyté a v potu tváře vydřené prachy, 
pro nějakého lehkoživného CENZORA a jeho rodinu 
a jeho práskače a udavače. 
 
 
Moje "nasrání" už přechází ve stav, kdy přemýšlím, že někomu za to GESTAPAČENÍ a ESESAČENÍ už doopravdy srovnám ciferník. 
 
Před půlrokem jsem začal nahlašovat příspěvky i já, po vzoru těch práskačů. Namíto toho, abych svůj drahocený čas zúročil na něco užitečnějšího. 
Pernamentně (téměř denně) jsem nahlašoval přesprosté, převulgární a všelijaké převýhružné příspěvky od cca třiceti fašistických Havloidních bestií. Jejich seznam nemám, ale všichni tady v FB prostoru, je velmi dobře znají. 
Většina z těch Pravdo-lhářskařských sviní jsou totiž právě ti práskači a udavači, co zdejšímu CENZOROVI pomáhají lehce (a za peníze nás daňových poplatníků) uživit jej a jeho rodinu. 
Co myslíš ? 
 
Z cca pěti tisíc nahlášeních mi odpověděli, že cca deset z nich něco porušují. Ani je nezablokovali. Ty ostatní prý nic neporušují. Přitom obsah těch příspěvků byl a je daleko horší, něž mnou psaná (a Fekál-Bueéem mně blokovaná) PRAVDA. 
 
***---*** 
 
Mějte hezký den, 
 
-- 
Stanislav Vaculík, Kolín 
 
 
TO JE ZAČÁTEK...
 
CENZURA FACEBOOKU: Končí úplná svoboda slova! Co čeká uživatele?
 
 Vlnu nesouhlasu vzbudilo rozhodnutí vlády. Podle všeho se právě situace posledních měsíců na sociálních sítích natolik vyhrotila, že je potřeba omezit moc a vliv internetu, kvůli němuž nebezpečně narůstají sociální konflikty.
 
Facebook je neustále zachlcený nenávistnými komentáři a uživatelé využívají toho, že mohou zkrátka zvěřejňovat, co chtějí. Fotky, příspěvky, statusy... Díky tomu všemu lze ovlivňovat davy a šířit názory nebo postoje. Tomu je ale konec. Tedy prozatím aspoň v Německu.
 
Tam bude po dohodě s vedením Facebooku a Googlu vytvořen model kontroly, který by měl vylučovat a mazat komentáře a příspěvky považované za nevhodné. Celá kauza se vyhrotila údajně důsledkem špatné práce evropského vedení Facebooku, které nedostatečně filtrovalo diskuze a dávalo uživatelům v podstatě neomezenou moc.
 
Otázkou zůstává, jak rychle se připojí k Německu i další státy a jak na tom bude v budoucnu Česká republika...
 
Autor: lor
 
 

 
Cenzura na Facebooku. Zuckerberg globální bezpečnostní hrozbou. Vyhlašujeme mu válku.
  
Facebook nám smazal příspěvek s článkem o prevenci radikalizace evropských muslimů. Přitom s pravidly této platformy nebyl ve zjevném rozporu. Dříve jsme v pár jiných článcích naznačovali, že sociální sítě, tzv. „doba facebooková“, mají negativní dopad na bezpečnost, protože umožňují sdílet nebezpečné obsahy a vůbec nastolují zkratkovitý styl komunikace, který uživatele rozeštvává a rozděluje. Zatímco s takovým technologickým vývojem nezbývá než se smířit – počkat, až se lidé adaptují – tak aktivní cenzorské zásahy Facebooku, které brání veřejnosti dostat se k určitému typu informací, jsou krystalickou formou manipulace veřejným míněním, tedy totalitní praktikou, jež je morálně i z hlediska legislativy nepřípustná. Podrobněji vysvětlujeme v článku a čtenáře předem varujeme - obsahuje nekorektní text a fotografie (tedy podle nás a ČT nikoli, ale oč se vsadíte, že Facebook to nevydejchá…)
 
Celé:
 
 
Newspeak
 
Newspeak (česky: novořeč) je jazyk z knihy George Orwella1984 (Nineteen Eighty-Four). 
 
 
 

Deklarace nezávislosti kyberprostoru

 
Vyhlášení nezávislosti Kyberprostoru